Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Slide

Αναζήτηση

Μαθήματα Προγραμματισμού σε Scratch!

scratch

“Scratch”
 
 Στο Διδακτήριον είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία και ο προγραμματισμός είναι ζωτικής σημασίας δεξιότητες για τις νέες γενιές. Για το λόγο αυτό, προσφέρουμε ένα εργαστήριο Scratch που απευθύνεται σε νεαρούς μαθητές από την Γ’ έως την Στ’  δημοτικού. Μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Scratch, παιδιά θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να εξερευνήσουν τον κόσμο της τεχνολογίας και της ρομποτικής με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.
 
 Κύρια Χαρακτηριστικά του Εργαστηρίου Διασκέδαση και Εκπαίδευση

Η Scratch είναι μια οπτική γλώσσα προγραμματισμού που επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργούν παιχνίδια, ιστορίες και ανιμέισονς με απλές εντολές, μαθαίνοντας έτσι βασικές αρχές της λογικής και της υπολογιστικής σκέψης.

 Θεμέλια για Ρομποτική

Η Scratch θεωρείται μια ιδανική πύλη για τη ρομποτική, καθώς προσφέρει τις αναγκαίες γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την κατασκευή και τον έλεγχο ρομποτικών δημιουργιών.

Ανάπτυξη Κριτικής Σκέψης και Δημιουργικότητας

Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία στην Scratch, τα παιδιά αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα εξοικειώνονται με την τεχνολογία. Το εργαστήριο περιλαμβάνει μαθήματα και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να κινητοποιούν τα παιδιά να σκέφτονται, να προγραμματίζουν και να επιλύουν προβλήματα με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

post#5

 
 
Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης